M_03

 

Projekt kawalerki dla młodego mężczyzny, ceniącego sobie prosty styl i funkcjonalne rozwiązania.

Nietypowy układ mieszkania, ze względu na zaobloną północno-wschodnią ścianę, stanowił wyzwanie przy aranżacji wnętrza.

Nadrzędnym celem było stworzenie jak największej przestrzeni aby optycznie powiększyć mieszkanie. Ważnym aspektem było oddzielenie, w symboliczny

sposób, przestrzeni kuchennej, która na co dzień nie będzie bezpośrednio widoczna ze strefy dzienno/sypialnianej. Aby rozgraniczyć dwa pomieszczenia,

bez jednoczesnego zamykania przestrzeni standardową ścianą, zastosowano drewniane listewki, które w swojej ażurowej formie optycznie rozdzielenia 

pomieszczenie na dwie stref,y przy jednoczesnym pozostawieniu otwartego układu.

 

Obrazy :

OUAÅ

 

Powierzchnia: 40 m2

Lokalizacja: Warszawa

Rok: 2019